fotografierne

Stacks Image 9
fotografiet er taget af Fernando Ugarte, der er afdelingschef for afdelingen for pattedyr og fugle i Grønlands Naturinstitut "Pinngortitaleriffik". Han var i gang med at opgøre antallet af isbjørne i Østgrønland…

Stacks Image 18
Fotografiet er taget sent om aftenen og viser Myggedalen, et af de ældste bebyggede områder i Nuuk. I baggrunden ses det mytologiske fjeld, byens vartegn: *Sermitsiaq".

Stacks Image 37
Fotografiet har Kristian Olsen aaju taget på stranden nede foran Herrnhutternes missionsstation. Rullestenene af granit får alle den helt afsindig bløde og runde form af de vedvarende 'tæsk' bølgerne giver dem. Det er et super grafisk og meget flot fotografi efter min overbesning.

Stacks Image 30
Unesco World Heritage Centre ved Sermeq Kujalleq lige syd for Ilulissat. Isfjorden er verdens mest aktive og flytter sig i gennemsnit 19 meter i døgnet og skubber 35 km3 is ud i Diskobugten hvert år. Personen på billedet er ukendt.

Stacks Image 23
Unesco World Heritage Centre ved Sermeq Kujalleq lige syd for Ilulissat. Isfjorden er verdens mest aktive og flytter sig i gennemsnit 19 meter i døgnet og skubber 35 km3 is ud i Diskobugten hvert år.

Stacks Image 51
Unesco World Heritage Centre ved Sermeq Kujalleq lige syd for Ilulissat. Isfjorden er verdens mest aktive og flytter sig i gennemsnit 19 meter i døgnet og skubber 35 km3 is ud i Diskobugten hvert år. Benyt den røde fiskekutter til sammenligning, for at danne dig et indtryk af hvor stor isflagen i midten af billedet egentlig er.

Stacks Image 44
Unesco World Heritage Centre ved Sermeq Kujalleq lige syd for Ilulissat. Isfjorden er verdens mest aktive og flytter sig i gennemsnit 19 meter i døgnet og skubber 35 km3 is ud i Diskobugten hvert år. Her er stien, der leder ned til fjorden.

Stacks Image 66
Mosebølle (Vaccinium uliginosum) og sortebær (Empetrum nigrum). Sikke nogle farver og sikke nogle smage…. Barndommens minder træder tydeligt frem her, når jeg ser dette motiv.

Bog Bilberry and crowberry