Navnet

Historien bag navnet

December 1991
Som nyuddannet civiløkonom, dimmitent fra Handelshøjskolen i København, fik jeg ansættelse i Grønlands Fartøjsinspektion.

Da jeg i november måned ankom til jobbet, havde kontorchefen fundet ud af han hellere ville, om jeg også selv ønskede det, have mig ansat i Skattedirektoratet.
Første opgave blev at benytte et skæreapparat til at 'konvertere' en liste over alle virksomhedsnavne i Grønland, til en enkelt linje pr. firma for sig - og denne strimmel skulle så hæftes på et papir, der skulle vendes, så det passede ned i en folder i et hængemappe-system. Uden at kny og med gå-på-mod fik jeg klaret dette på ca. 14 dage. - Der var omkring 1.500 virksomheder i alt.

Efter færdiggørelse foreslog jeg min nye chef, at jeg da blot kunne have sat mig foran sin WordPerfect på computeren og lave en skabelon med en flettemakro på cirka et kvarter for i stedet at anvende de resterende knap 14 dage til noget mere fornuftigt.

Dét skulle jeg aldrig have sagt.

Jeg blev kaldt ind på kontoret til en verbal røffel, hvor hovedessensen var, at jeg var umulig, uduelig og ubrugelig.

- meget ked af det mindre heldige skudsmål, tog jeg konsekvensen af det - kikkede på mine initialer i Hjemmestyrets mainframe og ændrede dem til IQO. Skrevet på papir ligner det nemlig konklusionen på kontorchefens evaluering af min arbejdsindsats. Præcis: IQ nul.

“Med pompøsitet skal stupiditet bekæmpes”

P.S. At hedde IQO er ikke helt heldigt, når det bliver udtalt som et ord på grønlandsk!