Telefonsælgere

Hvilken pestilens - der formår at ringe på de mest ubelejlige tidspunkter.

Gennem flere måneder var jeg og min familie blevet generet af telefonsælgere - 'muligvis' indiske men i hvert fald ikke engelske, der anvendte en mængde forskellige telefonnumre fra England og som ALTID ringede omkring aftensmadstid.
Råbende, i et meget hurtigt tempo og uden mulighed for mundtlige afbrydelser, blev jeg tilbudt alt mellem Bitcoin-køb, penisforlængelser, kviklån og andet unyttigt.

Selv høflige anmodninger på formfuldendt og korrekt engelsk eller trusler om GDPR straffe afholdt dem ikke fra at blive ved med at ringe 20 gange dagligt. Mange gange med ekstremt korte intervaller, fordi de også har gennemskuet, at en af spærringsmulighederne i en iPhone kan ophæves ved dette opkaldsmønster.


Ideel løsning

Spærring af opkald fra enten et helt land eller en fortløbende nummerserie efter eget valg…!


Forsøg på løsninger

Jeg har haft kontakt til teleselskaberne, for enten at spærre for landespecifikke opkald eller nummerserier jeg selv definerer. De er jo af indlysende årsager IKKE interesseret i at forhindre teletrafik (!)

Jeg har taget kontakt til advokater for at høre hvilke mulige sanktionsmuligheder, der kunne indføres mod alle de åndsvage firmaer, der foretager opkaldene.

Jeg har benyttet - til hudløshed, blokeringsfunktionen på min iPhone, så listen over SPAM-blokerede opkaldsnumre er længere end EU's lovforordning om GDPR…!

Jeg har installeret tredjepartsprodukter som TrueCaller, CallBack, CIA - alle produkter, der gør en i stand til at identificere et opkald - men ikke nødvendigvis spærre for det…

Til sidst overvejede jeg at skifte telefonnummer, eller i det mindste følge et råd fra et af teleselskaberne - nemlig ikke at tage telefonen i 14 dage eller mere !?!?

Intet virkede! Telefonen kimede ustandseligt.


Efter mange forsøg på løsninger samt ihærdig og oftest frugtesløs søgen på Internettet, har jeg endelig fundet en løsning, der virker!

WideProject Spam Call Blocker

Stacks Image 30
Stacks Image 28


1. På iOS AppStore hos Apple (Fås også til Android) søger du efter WideProtect Spam Call Blocker. Programmet koster en lille slant, men det er minimalt i forhold til at slippe for de 'latterlige' opkald.

2. Åbn Indstillinger, Telefon og vælg Opkaldsblokering og opkalds-id

My Image
My Image


3. Aktivér f.eks. WideProtect - 1 til 5 ved at skubbe skyderen, så den bliver grøn
4. Tryk på Add for at tilføje en ny regel, der skal forhindre et nyt nummerområde.

My Image
My Image


5. Vælg land og område. I dette eksempel har jeg valgt England og 2070 som de fire første cifre som identifikation af opkaldene. Når denne blok er aktiveret vil alle forsøg på opkald, der findes i blokken: +44 20 7000 0000 til + 44 7099 9999 til min telefon blive blokeret. Når man gemmer blokken, kan det være at man bliver bedt om at tilføje nye lagringspladser i telefonens generelle indstillinger, som under punkt 2 og 3.

6. Det er også muligt at blokere SMS/MMS'er hvis de indeholder et mønster af bogstaver, som man selv definerer. Jeg gider f.eks. ikke have SMS/MMS'er der handler om Bitcoins, Viagra eller Stram Kurs.

Siden jeg aktiverede denne funktion er jeg kun blevet ringet op een gang, og det var fordi SPAM-opkaldet lå uden for et af de nummerområder, som jeg havde defineret - ellers har der været radiotavshed fra de påtrængende telefonsælgere.

Telefonen bimler & bamler ikke længere unødvendigt!