Brunkager

Brunkagen er en skøn klassisker til julen og skal være fyldt med pistaciekerner, hvis det står til Blomsterberg. Man må gerne bage opskriften flere gange, for man kan godt blive afhængig!

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g farin
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk koldt vand
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 60 g syltet appelsiner i tern
  • 25 g usaltet pistaciekerner
  • 150 g hele mandler
  • 500 g hvedemel
Stacks Image 7

Fremgangsmåde

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet. Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider. Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner". Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter. Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.