Verdens nemmeste Foccacia

Kokken Claus Kyster fra Politiken har opskriften på dette lækre brød.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 ½ spsk sukker
  • 1 ½ spsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 5 dl vand
  • 600 g økologisk hvedemel
  • 100 g gode sorte oliven uden sten
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 tsk hav salt

Stacks Image 1123

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en stor skål sammen med vand, sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det rigtigt godt sammen. Hæld dejen i en oliesmurt bradepande og fordel oliven og rosmarin over dejen. Pres det lidt ned i dejen og drys til sidst med salt. Sæt på køl i mindst 6 timer eller natten over. Sæt foccaciaen direkte fra køl ind i en forvarmet ovn på 210 grader og bag i ca. 25 minutter indtil brødet er gyldent og sprødt.

Du kan også forsøge dig med andre nødder, kerner eller frø.