Kanelboller 12 store boller:

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • ca 500 g hvedeme

    Kanelsmør
  • 75-100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk kanel
Kanelbolle


Fremgangsmåde
Smelt smørret og bland det sammen med mælken. Det skal være lunkent ca 37 grader (enten køler du af eller varmer det op igen til rette temperatur) inden du opløser gæren i blandningen. Tilsæt derefter sukker, kardemomme, salt og tilsidst hvedemel. Lidt af gangen! Det skal være en fin og let dej. Ælt den og stil den til hævning i ca 45 min.
Slå dejen ned og rul en plade ud på ca 20×25 cm og smør kanelsmørret ud på den. Rul pladen sammen fra den lange led og skær 12 stykker ud, som du lægger i papirforme på en bageplade. Lad bollerne hæve i ca 30 min igen. Inden du putter dem i ovnen, pensler du dem med et sammenpisket æg og drysser perlesukker på.
Bagetid: 225 grader alm ovn eller 200 grader varmluft i 12-15 min