Verdens bedste knækbrød

Bag dette lette og lækre brød næste gang du inviteres på julefrokost, og skal medbringe lidt lækkert til ostene. Så fyld julekurven med hjemmebagt knækbrød. Denne fantastiske vandreopskrift er ganske let at gå til. Det tager dig kun en halv times tid at bage knækbrødet, og så smager det vidunderligt!

Ingredienser

  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. hvide sesamfrø
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 3 1/2 dl. rugmel
  • 2 dl. koldt vand
  • 1 1/4 dl. olie (oliven- eller nøddeolie)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 1/2 tsk. havsalt

Stacks Image 1133

Fremgangsmåde

Kom samtlige ingredienser i en skål. Rør godt med en håndmikser, til blandingen bliver jævn. Del dernæst dejen i to lige store portioner. Rul hver portion helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg dem på hver sin bageplade. Skær dejen i firkanter med en pizzakniv eller en sløv kniv, og bag knækbrødene i et kvarters tid ved 200 grader. Hvis stykkerne stadig er lidt bløde i konsistensen, bages de fem minutter til. Afkøl knækbrødene, inden de lægges i julekurven.