Langos fra Ungarn

Friturestegt gærdejsbrød. Måske den spise, der kendetegner Ungarn bedst. Nydes med hvidløg i olivenolie eller med friskrevet ost. Altid creme fraiche til. En yderst syndende sag og dermed også en lækkerbisken af de helt store.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunket vand
  • 1 stor kogt kartoffel
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl mel
  • olie til fritering
Stacks Image 7

Fyld
Du kan spise din langos med nærmest hvad som helst. Traditionelt smøres de med hvidløgsolie eller cremefraiche og revet ost, men de er også gode bare med salt. Hvis man vil gøre dem mere søde, kan man f.eks. servere sine langos med creme fraiche og kanelsukker.

Fremgangsmåde

Udrør gæret i vandet. Tilsæt salt og mel og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter. Lad den hæve et lunt sted i ca. en time. Del dejen i 10 lige store dele og form runde brød på ca. 10 cm i diameter. Løft dejen op og brug fingrene og tyngdekraften til at trække i den. Langos skal være papirtynde i midten og være omkranset af en tykkere kant, der hæver op, når brødet kommer i den varme olie. De færdigformede langos efterhæver i 40 minutter og steges i en forvarmet olie (180 grader) ca. 1 minut på hver side. Spises straks.