risalamande

Ingredienser

  • 1 liter sødmælk
  • 175 gram grødris
  • 1 stang vanille
  • koges i en halv time
  • 1 tsk salt til sidst
  • ½ liter piskefløde
  • 5 spiseskefulde sukker
  • 50-100 gram mandler groft hakkede
  • 1 hel mandel
Stacks Image 450


Fremgangsmåde
Kom mælken i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt ris og sukker, og rør rundt til mælken koger igen. Skru ned for varmen, og lad grøden koge i ca. 45 min-60 min. ved svag varme under tætsluttende låg. Rør rundt af og til, så grøden ikke brænder på. Lad grøden køle af.
Smut mandlerne og hak dem i grove stykker. Husk at gemme nogle hele mandler, hvis der er mandelgave.

Pisk fløden. Kom fløde og hakkede mandler ned i den afkølede risengrød, og rør forsigtigt rund. Smag til med vanillesukker.

Varm kirsebærsaucen.

Serverer risalamanden med varm kirsebærsauce til.

Tip: For at give risalamanden ekstra smag af vanille, kan du koge en vanillestang sammen med risengrøden. Flæk vanillestangen på langs, og skrab kernerne ud. Kom kerner og vanillestang ned i gryden, når du koger risengrøden.